23948sdkhjf

Svenskere vil starte batterifabrik

En gruppe svenske virksomheder er klar til at bygge en pilotfabrik til produktion af lithium-ion-batterier.
For en måned siden mødtes en række svenske virksomheder i Göteborg for at diskutere mulighederne for at starte en svensk produktion af lithium-ion-batterier. Blandt virksomheder fandt man Vattenfall, Volvo, ABB Robotics og batterivirksomhederne ETC, Autoadapt og Nilar. Derudover var også en række svenske kapitalfonde til stede. Det skriver Ny Teknik.

- Andre nationer har investeret store summer i udvikling af bedre batterier, men er ikke kommet så langt, som man skal tro. Vi kan lære af deres fejltagelser og komme med i løbet, siger Lars Avellán fra forskningsselskabet Swerea IVF, som var en af værterne for mødet.

I dag er Japan og Sydkorea førende inden for udvikling af nye batterier, men også i USA investeres der store summer. I Sverige mener Lars Avellán, at det vil være bedst for at fokusere på delkomponenter som fx elektrodepulver, separatorer og procesudstyr, men det vil kræve en svensk pilotfabrik.

Aktørerne mødes efter planen igen til efteråret, og til den tid skal et forstudie være færdigt. Efter planen skal fabrikken åbne i midten af 2011, og den vil angiveligt blive placeret i Vestsverige. Det er endnu usikkert, hvordan projektet skal finansieres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078