23948sdkhjf

Danmark igen i den globale digitale førertrøje

Danmark går fra femteplads til førsteplads i Economist's og IBM's internationale måling af landenes evne til at omsætte digitale muligheder til social og økonomisk udvikling.
Efter et fald fra førstepladsen til femtepladsen sidste år er Danmark igen i år verdens førende it-nation, målt på e-parathed – det vil sige landenes evne til at omsætte digitale muligheder til social og økonomisk udvikling.

Det viser den årlige "E-readiness ranking", som det anerkendte britiske Economist Intelligence Unit udarbejder i samarbejde med IBM. På top-5 følger derefter Sverige, Holland, Norge og sidste års nr. 1, USA.

– Af de 20 bedst placerede it-nationer scorer kun Danmark og Norge højere i år, sammenlignet med 2008. Det er meget tilfredsstillende, at vi igen er førende blandt de 70 lande i undersøgelsen, siger videnskabsminister Helge Sander.

For nylig gav også World Economic Forum Danmark den digitale førertrøje – for tredje år i træk – i deres internationale måling af 134 landes netværksparathed. Den udarbejdes i samarbejde med INSEAD og Cisco.

Kilde: Videnskabsministeriet - http://www.vtu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093