23948sdkhjf

Vestas har fokus på industrigiganter

Vindmøllegiganten ser ikke længere de mindre europæiske vindmølleproducenter som konkurrenter. I fremtiden vil man rette mere opmærksomhed mod internationale industrikonglomerater.
Allerede i dag kæmper Vestas mod internationale industrigiganter som Siemens og GE, men i fremtiden forventer den danske vindmølleproducent, at store virksomheder som Samsung, Mitsubishi og Alstom også vil forsøge at få foden inden for på vindmøllemarkedet. Dermed vil der blive levnet mindre plads til de virksomheder, der udelukkende har specialiseret sig i vindmøller som fx Suzlon, Gamesa, Nordex og Enercon. Det skriver Børsen.

- Små europæiske spillere kommer under stigende pres på vindmarkedet, og man kan sige, at hvor der før var gode fremtidsmuligheder, er det ikke så sjovt længere, udtaler Peter W. Kruse, der er chef for investor relations i Vestas, til Børsen.

Alligevel forventer han, at Vestas kommer til at stå stærkt i konkurrencen mod giganterne – ikke mindst fordi Vestas i dag er verdensledende. Derudover mener han, at en koncern i Vestas’ størrelse ofte vil kunne reagere hurtigere end et stort industrikonglomerat. Peter W. Kruuse ser dog også fordele for industrigiganterne, der ofte vil kunne udnytte allerede eksisterende forbindelser til store energiselskaber, som ofte er på kundelisten i forvejen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127