23948sdkhjf

GPV Industri indgiver konkursbegæring - sunde aktiviteter videreføres

GPV Industri ser ikke længere nogen mulighed for at gennemføre en kapitalmæssig restrukturering og kapitaludvidelse og har derfor besluttet at indgive egen konkursbegæring.
Konkursbegæringen berører ikke de sunde og fortsættende aktiviteter, der er samlet i GPV International A/S, som er et 100 % ejet datterselskab af GPV Industri A/S. Disse aktiviteter omfatter alle elektronikaktiviteter og de profitable mekanikaktiviteter.

I 2008 har GPV Industri A/S arbejdet på at strukturere virksomhedens samlede aktiviteter således, at de fremadrettet kunne danne grundlag for en profitabel og likviditetsskabende virksomhed. Med basis i en sådan virksomhed var det planen at gennemføre en kapitaludvidelse i GPV Industri A/S af en sådan størrelse, at den samlede virksomhed fremadrettet var kapitaliseret forsvarligt og tilstrækkeligt til den forventede drift. For at dette kunne lade sig gennemføre, forudsatte det tillige, at der kunne indgås aftaler om de fremtidige kreditfaciliteter med virksomhedens banker.

- Både fra GPV's store aktionærer og banker samt medarbejdere har der været positiv støtte til denne plan. Men med den fortsatte negative udvikling i den globale økonomi, som blandt andet har ramt GPV's omsætning og ligeledes vanskeliggjorde forhandlingerne om GPV's fremtidige kapitalstruktur, må det konstateres, at planen om kapitalmæssig restrukturering og kapitaludvidelse ikke kan gennemføres, skriver GPV i en fondsbørsmeddelelse.

Som primære årsager til konkursen ud over den generelle recession og finanskrisen har været driftstabene på GPV's kontrakter inden for forsvarsområdet og den fortsatte negative udvikling i printkortdivisionen.

Medarbejderantallet udgør i de fortsættende GPV International aktiviteter ca. 1.150, hvoraf ca. 300 er i Danmark. Under de fortsættende aktiviteter er tillige planlagt samlet de overskudsgivende aktiviteter fra forsvarsproduktionen, der tidligere blev gennemført i GPV Teknik A/S samt enkelte andre overskudsgivende kontrakter, der var indgået af dette selskab.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078