23948sdkhjf

DTU-forskere får 14,3 mio. kr. til nanoteknologi

Fire unge forskere fra DTU Nanotech har modtaget 14,3 mio. kr. fra Forskningsrådet for Teknologi og Produktion.
Mads Christiansen, 28 år, har modtaget 4 mio. kr. til udvikling af sensorer, der fremstilles af polymerer – en slags plastik. Sensorerne vil have meget høj følsomhed, og vil derfor kunne anvendes til fx diagnosticering, kontrol af fødevarer og miljøovervågning.

Thomas Steen Hansen, 30 år, har modtaget 2,5 mio. kr. til udvikling af et system, der kan opdage tuberkulose på en ny og billig måde. En metode, der kan få stor betydning i tredjeverdenslande, hvor tuberkulosen hærger mest. Systemet er baseret på en polymer, der kan lede elektricitet og genkende biologiske molekyler, der er relateret til tuberkulose.

Stephan Keller, 28 år, har fået 4 mio. kr. til udvikling af en ny metode til frigivelse af medicin i fordøjelsessystemet. Medicinen vil blive placeret i en mikro-boks, der er forseglet med polymerer, som vil opløses præcis på rette tid og sted i tarmene. Forseglingen nedbrydes naturligt i tarmen. Det vil gøre medicinering mere effektiv. Stephan Keller er fra Schweiz og har arbejdet på DTU Nanotech siden 2005.

Sun Yi, 27 år, har fået 3,8 mio. kr. til udvikling af et mikrosystem med en høj følsomhed og specificitet beregnet til brug inden for lægevidenskab og diagnostik. Systemet udnytter styring af lys fra såkaldte superkritiske vinkler (SAF) og kan binde dna på en ny måde, så sygdomme kan spores. Sun Yi er fra Kina og har arbejdet på DTU Nanotech siden 2008.

Kilde: DTU - http://www.dtu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094