23948sdkhjf

Nyt netværk styrker arbejdet med robotter til hospitalerne

MedicNet er navnet på RoboClusters nye nationale netværk for udvikling, anvendelse og udbredelse af robot- og automatiseringsteknologi til hospitalerne.
Flere patienter med pleje- og behandlingsmæssige behov og en stagnerende arbejdsstyrke sætter den danske hospitalssektor under pres i de kommende år. Samtidig øges borgernes krav til kvalitet og udbud af behandlingsformer. Robotter og robotteknologi kan være en del af løsningen på disse udfordringer, og RoboClusters nye netværk ”MedicNet” tager hånd om udviklingen.

MedicNets mål er at sætte fokus på, hvordan der kan sættes skub i udviklingen af robot- og automatiseringsteknologiske løsninger til hospitalssektoren. Gennem innovative processer og netværksaktiviteter samler MedicNet udviklere, leverandører, aftagere og offentlige myndigheder omkring identificering af forsknings- og udviklingsprojekter. Målet er at fremme kvalitets- og fremtidssikrede hospitaler, aflaste personale, forebygge nedslidning og arbejdsskader samt at fremme Danmarks muligheder for at blive førende inden for udvikling, produktion og eksport af robot- og automatiseringsløsninger til hospitalssektoren.

Tværfagligt netværk med muligheder
Kernen i MedicNet er medlemmerne. Netværket tager udgangspunkt i medlemmernes muligheder for at skabe kontakter såvel internt i netværket som eksternt til interessenter på området. Dette gøres gennem netværksmøder, virksomhedsbesøg, studieture i ind- og udland og ved deltagelse i forsknings- og udviklingsprojekter.

- MedicNet er en enestående mulighed for at skabe et bredt funderet samarbejde mellem private virksomheder, politiske beslutningstagere og hospitalerne. Vi vil i netværket sætte vores præg på udviklingen af teknologi og automatiseringsløsninger til hospitalssektoren, og det kan vi gøre ved at skabe rammer for sparring, videndeling og fælles udvikling mellem medlemmerne, fortæller Christian Klit Johansen, der er projektleder i RoboCluster.

Kilde: Robocluster - http://www.robocluster.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094