23948sdkhjf

Gennembrud til nordjysk medtech-selskab

OBI Medical har indgået en aftale med Regionshospital Nordjylland om en permanent indførsel af selskabets v-TAC-teknologi i akutmodtagelsen.

OBI Medical står bag V-TAC, en banebrydende teknologi der kan beregne arterielle blodgasser i en helt almindelig blodprøve. Med teknologien slipper alvorligt syge patienter for de smertefulde arterieblodprøver, der ofte er nødvendige for at diagnosticere og dermed sikre en bedre behandling. Det skriver Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Et års intensivt samarbejde og succesfuld prøvedrift i Regionshospital Nordjyllands akutmodtagelse i Hjørring har vist, at v-TAC er en effektiv og pålidelig metode til at estimere arteriel blodgas uden at skulle lave en arteriel punktur. Derfor har hospitalet som det første i verden nu permanent indført v-TAC i daglig klinisk praksis. Lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen udtaler:

- V-TAC er et tigerspring fremad for de akutte patienter og for os som sundhedsprofessionelle, fordi vi med V-TAC både sparer patienterne for smerter og vil være i stand til meget lettere at sikre os de data, der giver os overblik over patientens forløb. Det er et kæmpe fremskridt – og derfor bliver det fremover normen på Regionshospital Nordjylland.

For OBI Medical, der produktudvikler og markedsfører V-TAC, er en vigtig milepæl opnået, og Bjarne Flou, CEO for OBI Medical, tilføjer:

- Vi er naturligvis meget glade og stolte over, at Regionshospital Nordjylland som det første hospital i verden har valgt at indføre V-TAC permanent. Vi oplever stor interesse for V-TAC fra ind- og udland, og vi har allerede pilotprojekter kørende i Sverige, Tyskland og England.

V-TAC er foreløbig godkendt til brug på det europæiske marked, men der arbejdes også på senere lancering på blandt andet det vigtige amerikanske marked, og OBI Medical samarbejder med fabrikanter af blodgasudstyr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063