23948sdkhjf

Midtjysk forskningscenter med Boeing i spidsen

Flyproducenten tog tirsdag det første spæde skridt i retning af et forskningssamarbejde med en række danske virksomheder og institutioner.
Boeing har allerede et lignende forskningssamarbejde kørende med Sheffield University, og det var netop de to, der tirsdag underskrev en aftale med det formål at undersøge, om et lignende forskningscenter kan etableres i Midtjylland. De foreløbige danske samarbejdspartnere består dels af en række offentlige instanser og dels af virksomhederne Terma, Danish Aerotech, Unimerco, Multicut samt klyngeorganisationen CenSec. Det skriver Børsen.

- Boeing har også en interesse i at komme tæt på de danske virksomheder, og med de eksisterende forskningscentre har Boeing en model for, hvordan samarbejde med også mindre virksomheder kan håndteres, siger Anton Villadsen, direktør for CenSec, til Børsen.

Hos Boeing understreger president for Boeing Northern Europe, Jan Närlinge, at et forskningscenter i Midtjylland i princippet ikke er afhængigt af, at det danske folketing vælger Super Hornet som fremtidens kampfly. Han påpeger i stedet, at Danmark har en del viden inden for fx miljø og energi, som kan være interessant for Boeing.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096