23948sdkhjf

Højfrekvent støj ødelægger nye elmålere

Spændingsomformere i moderne elektronik sender højfrekvent støj ud i ledningsnettet og ødelægger nye elmålere til fjernaflæsning. Kritikken kommer fra de svenske elselskaber, hvis målere brænder sammen.
En stor del af de svenske elselskaber har fået problemer med deres nye elmålere, der fjernaflæses via datakommunikation over selve el-nettet. Årsagen er, at spændingsformerne i moderne elektronik som computere, fjernsyn og el-sparepærer sender højfrekvent støj ud på ledningsnettet, hvilket får el-målerne til at brænde sammen. El-selskaberne forventer, at problemet forværres i takt med, at glødepæren forsvinder, og el-sparepæren overtager dennes plads. Det skriver Ingeniøren.

Hos Umeå Energi er 55.000 målere brændt sammen, og man forsøger i øjeblikket at løse problemet ved at forsyne de nye målere med filtre.

Ifølge Henrik Olsson fra Elsäkerhetsverket skyldes den højfrekvente støj, at der mangler grænseværdier på blandt andet elsparepærer. Han fortæller, at der er standarder på vej, men at der kan gå år, før de er på plads.

Ifølge de svenske medier forekommer problemerne kun i forbindelse med målere, der aflæses via el-nettet. Herhjemme har Dong netop måtte udskifte 30.000 fjernaflæste målere efter overpænding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109