23948sdkhjf

EMS-koncern åbner tvillingefabrik

Variosystems dobler op med endnu en elektronikfabrik på Sri Lanka – med egen frugtplantage

8.000 m2 fabrik er ikke længere nok.

Selvom det kun er få år siden, EMS-koncernen Variosystems åbnede en ny elektronikfabrik med 8.800 m2 produktionsareal på Sri Lanka, står en spritny fabrik nu klar omringet af palmer, søer og egen frugtplantage.

Klos op ad den eksisterende fabrik i byen Badalgama tæt på lufthavnen i Negombo og med et produktionsareal på 6.000 m2, er fabriksbygningen indrettet af et tysk entreprenørfirma, så der er sikret strømlinet og ens indretning som i koncernes andre fabrikker.

Produktionen er så småt i gang, og den officielle åbning finder sted i næste måned.

Opdeling af produktionen
Nybygningen betyder, at produktionen fremover vil blive opdelt.

Hvor den nye fabrik er dedikeret kabelkonfektionering, fremstiller den anden udelukkende elektronik med alt hvad det indebærer. Det forklarer forklarer Flemming Nielsen, salgschef og ansvarlig for Variosystems aktiviteter i Skandinavien, til Electronic Supply.

- Fabrikken har også 8.000 m2 solceller på taget. Så hele vores behov er dækket og lidt til, og går elnettet ned, er fabrikkerne selvforsynende med generatorer, som sikrer produktionen, tilføjer Flemming Nielsen. Resultatet af denne grønne prioritering og tilgang til medarbejderetik er Sri Lankas højeste ISO 14001 certificering.

Uddannelseskultur til forskel
Variosystems har 20 års erfaring med produktion på Sri Lanka. De seneste år - og den helt nye - udvidelse af produktionen har ifølge Flemming Nielsen været mulig og nødvendig, fordi et stigende antal kunder flytter produktion til østaten.

- Vi observerer, at det er attraktivt for kunder at flytte fra Kina og Østeuropa til Sri Lanka, siger Flemming Nielsen. Hans oplevelse er,at det primært skyldes en kombination af lave lønninger, uddannelseskultur, der skaber let adgang til ingeniører og veluddannede medarbejdere, samt et gunstigt forretningsmiljø for udenlandske producenter i landet.

Hvis og når de to fabrikker når kapacitetsgrænsen, ejer Vatiosystems nok af det omkringliggende areal til, at der er plads til at opføre yderligere to fabrikker i samme størrelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079