23948sdkhjf

Forsker udvikler nanotråd med stort potentiale

Ph.d.-studerende Peter Krogstrup fra Nano-Science Center, Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet har udviklet en ny metode til fremstilling af nanotråde.
Metoden kan få stor betydning for fremstilling af nanoelektonik og højeffektive solceller. Gennembruddet i Peter Krogstrups forskning gør, at det nu er muligt at fremstille nanotråde med to forskellige halvledere; af galliumdiumarsenid og indiumarsenid. Egenskaberne ved de to materialer kan kombineres og give nye muligheder for produktion af elektronik. Det skriver Nano Science Center på sin hjemmeside.

Teknikken har blandt andet potentiale til at skabe mere effektive solceller. Her kan mikset af de to materialer blive et gennembrud. Forskellige materialer kan fange energi fra solen i forskellige og helt specifikke absorptionsområder, og teknikken med de to forskellige halvledere betyder, at der kan fanges energi i et bredere område.

Solceller er dog ikke det eneste område, hvor teknikken vil kunne benyttes. Også inden for produktion af nanoelektronik er der et potentiale. Her vil fx OLED-skærme og lysdioder være et oplagt anvendelsesområde.

Kilde: Nano Science Center - http://nano.ku.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125