23948sdkhjf

Sony Ericsson henter nyt, stort underskud

Mobiltelefoner: Salget har dog stabiliseret sig hos den svensk-japanske koncern, og ledelsen forventer, at man nu er på rette vej.
Mobiltelefonbranchen har det stadig svært, og også Sony Ericsson lider under finanskrisen. Resultatet for fjerde kvartal 2009 viser da også, at der stadig venter hårdt arbejde for koncernens ledelse.

I alt omsatte Sony Ericsson for 1,75 mia. euro (13,0 mia. kr.) i fjerde kvartal, og dermed var der tale om en lille fremgang på 0,13 mio. euro (1 mio. kr.) i forhold til tredje kvartal, men et markant fald på 1,16 mia. euro (8,6 mia. kr.) i forhold til fjerde kvartal 2008.

Besparelser fortsætter
I fjerde kvartal langede Sony Ericsson 14,6 mio. mobiltelefoner over disken – en fremgang på 0,5 mio. stk. i forhold til tredje kvartal, men et fald på 9,6 mio. enheder i forhold til fjerde kvartal 2008.

På bundlinjen blev det ikke overraskende til et nyt stort underskud. Denne gang lød minusset på 167 mio. euro (1,2 mia. kr.) svarende til en tilbagegang på 3 mio. euro (22 mio. kr.) i forhold til tredje kvartal og en fremgang på 20 mio. euro (149 mio. kr.) i forhold til fjerde kvartal 2008.

- Den fornyede portfolio kombineret med vores forretnings-transformationsprogram er begyndt at påvirke vores finansielle resultater positivt. Forsatte omkostningsbesparelser og ressourcereguleringer er nødvendige for at bygge en mindre og mere effektiv organisation, der er i stand til at møde kravene fra de ændrede konkurrenceforhold, siger Bert Nordberg, president i Sony Ericsson.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078