23948sdkhjf

Systematic tvunget til afskedigelser

Software-producenten afskediger nu 29 medarbejdere i Århus som følge af udskudte forsvarsordrer.
Udover de 29 afskedigede i Århus har Systematic også været nødt til at afskedige et antal medarbejdere i det engelske datterselskab.

- Forsvaret i Danmark og andre Nato-lande er ramt af økonomisk nedtur både som følge af finanskrisen og som en konsekvens af, at de militære operationer i Afghanistan og Irak er blevet dyrere end forventet. Det betyder, at militære investeringer bliver udsat. Det rammer os her og nu, men på længere sigt vil det blive en fordel for os, udtaler administrerende direktør Michael Holm til Børsen.

Lille overskud i 2009
Han forventer nemlig, at de respektive forsvar bliver mere omkostningsbevidste, og at der derfor vil blive øget efterspørgsel efter Systematic’s standardløsninger.

De udskudte ordrer påvirkede også Systematic’s regnskab i 2008/2009. Her faldt omsætningen med 6 % til 353 mio. kr., og resultatet efter skat blev et beskedent plus på 3 mio. kr.

Michael Holm er dog mere fortrøstningsfuld, når det gælder 2010. Her kalkulerer han atter med vækst, men han erkender, at der kommer til at gå nogle år, før Systematic atter kan præsentere tocifrede vækstrater.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11