23948sdkhjf

Mennesker og teknologi skal lære at kommunikere

BHJ-Fonden uddeler forskerpris på 100.000 kr. til forsker på Syddansk Universitet i Sønderborg. Målet er, at mennesker og teknologi skal lære at kommunikere med hinanden.
Den 43-årige lektor, ph.d. Kerstin Fischer vil lære mennesker og robotter at kommunikere sammen. Det skal ske ved, at en robot opnår en sproglig forståelse ved både at høre og se ting i en sammenhæng.

Det kan eksempelvis være ved at høre sætningen ”bolden triller” samtidig med, at robotten ser af bolden triller.

Forskningsophold på Stanford
Den forskning kombineret med Kerstin Fischers øvrige indsats inden for det lingvistiske område førte i dag til, at hun modtog BHJ-Fondens Forskerpris 2010. Med prisen, der uddeles til en forsker på Syddansk Universitet i Sønderborg, følger en check på 100.000 kr.

Prisen anvender Kerstin Fischer på et tre måneders forskningsophold på Stanford University i Californien, hvor hun har fået et Visiting Scholarship. Hovedformålet med opholdet er at opnå en bedre forståelse for, hvordan mennesker kan interagere med teknologi.

Denne forståelse kan være med til at forbedre designet af dialogsystemer i forhold til forskellige brugergrupper. Studiet på det verdenskendte universitet er helt i tråd med den doktorafhandling Kerstin Fischer er i gang med at skrive.

Om Kerstin Fischer
Kerstin Fischer er født og opvokset i Tyskland og blev i 1993 ph.d i engelsk lingvistik fra universitetet i Bielefeld. I sin hidtidige karriere har Kerstin Fischer arbejdet på blandt andre Berkeley i Californien og på de tyske universiteter i Bremen, Hamburg og Bielefeld.

I 2007 blev hun ansat som lektor i engelsk ved Institut for Fagsprog, Kommunikation og Informationsvidenskab på SDU i Sønderborg. Her har hun været med til at udvikle kurset ”Brugerstudier i interaktion og teknologi”, som får en central placering i den nye cand.ling. merc.-uddannelse i kommunikationsdesign, der udbydes fra efteråret 2010.

Ud over det uddannelses- og forskningsmæssige hører Kerstin Fischer til blandt de personer, som benytter enhver lejlighed til at sætte SDU campus Sønderborg på landkortet. Hun har været med til at arrangere internationale workshops og hente udenlandske gæsteforelæsere til Sønderborg.

Kilde: BHJ-Fonden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078