23948sdkhjf

Fremgang hos Ambu trods skærpet konkurrence

Ambu fortsætter den positive udvikling, og første kvartal bød ikke overraskende på fremgang i både omsætningen og markedsandele.
Med en vækst i omsætningen på 7 % målt i lokal valuta til 213,0 mio. kr. i første kvartal 2009/2010 vinder Ambu markedsandele.

Resultatet før skat blev i første kvartal på 17,0 mio. kr. mod 16,7 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultat før skat er i første kvartal påvirket af en kursreguleringsomkostning på 0,3 mio. kr. mod en kursreguleringsindtægt på 3,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Positiv udvikling fortsætter
- Vi er meget tilfredse med, at Ambu fortsætter den positive udvikling og både vinder markedsandele i den nuværende konjunktursituation og øger indtjeningen. Trods den skærpede konkurrence har Ambu øget bruttomarginen markant til 53,1 %, siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu.

- Vi vurderer, at Ambu har gode muligheder for at fortsætte den positive udvikling. Vores mange initiativer som er igangsat på grundlag af vores nye GPS Four strategi inden for især produktudvikling, salg og effektivisering giver synlige resultater på vores afsætning og indtjening. Vores udflytning af produktionen fra Danmark til Malaysia forløber planmæssigt og vil gøre Ambu endnu mere konkurrencedygtig indenfor vores elektrodeforretning, tilføjer han.

Forventningerne til omsætning og resultat i 2009/2010 er fortsat en omsætning i niveauet 900-925 mio. kr. og en EBIT-margin på 12-12,5 %.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078