23948sdkhjf

ETK Elektronik henter kunder hjem fra Østen

Den østjyske elektronikproducent vil bevise, at en dansk virksomhed sagtens kan konkurrere med asiatiske virksomheder på pris.
Mange er af den opfattelse, at danske elektronikfabrikker har svært ved at konkurrere med asiatiske konkurrenter, når det gælder prisen. Det vil salgsdirektør Michael Ravn fra ETK Elektronik dog ikke høre tale om, og hos den østjyske elektronikfabrik oplever man da også en anden udvikling.

- Vi har gennem længere tid hentet ordrer og produktion hos kunder, der hidtil har fået produceret i Thailand og i mindre grad i Kina. Vi kan sagtens konkurrere med thailandske priser, forklarer Michael Ravn.

Forhandler med fire kunder
Han fortæller, at interessen for at hente produktion hjem til Danmark har været stigende, siden finanskrisen brød ud i 2008. Specielt ordrer i mellemsegmentet på 100-5.000 stk. er attraktive for ETK Elektronik, mens man overlader det til asiaterne at producere de store volumenordrer.

Da finanskrisen brød ud i lys lue åbnede ETK Elektronik sin nye fabrik i Skanderborg, og netop de nye faciliteter og et kraftigt automatiseret produktionsflow gør, at kunderne vælger ETK Elektronik frem for en asiatisk producent.

- Vi har sådan set altid haft kunder, der var interesserede i at flytte produktionen hjem, men udviklingen har virkelig taget fart, siden vi tog vores nye fabrik i brug sidste år. Så vi mærker en voldsomt stigende interesse for øjeblikket. Lige nu har vi kontakt med fire kunder, hvor der er seriøse forhandlinger om at flytte produktion til vores fabrik i Skanderborg, lyder det fra Michael Ravn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078