23948sdkhjf

Restrukturering færdig hos Martin

Lysproducenten har foretaget gennemgribende rationaliseringer i hele organisationen, men er nu klar til atter at se fremad.
Finanskrisen har tvunget Martin til at kigge kritisk på hele virksomhedens værdikæde. Det har resulteret i omfattende forandringer på de danske fabrikker.

- Vi har kigget hele forretningsmodellen efter i sømmene og besluttet, at vi ikke længere vil have en fuldstændig værdikæde. Vi vil kun være en montagevirksomhed og har lagt hele komponentproduktionen ud til underleverandører i Danmark, Tyskland og Kina for at gå fra at være lagerproducerende virksomhed til at producere efter ordrer, udtaler administrerende direktør Christian Engsted til Børsen.

Hurtigere gennemløbstider
Omvæltningerne har betydet en halvering af antallet af medarbejdere, men til gengæld har det frigivet 171 mio. kr. af arbejdskapitalen.

Det har også resulteret i en langt smidigere produktion. I dag er gennemløbstiden på virksomhedens samlefabrik nede på fem dage – langt fra de 18 dage, man arbejdede med før finanskrisen.

Derfor tør Christian Engsted nu også atter se fremad. Selv om han stadig arbejder med spareplaner til en samlet værdi af 50 mio. kr., så vil fokus i år blive rettet mod blødere områder som salg, personale og innovation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094