23948sdkhjf

Lightyears-regnskab påvirket af krisen

Belysningsproducenten formåede at vokse i et vanskeligt marked – dog ikke så meget som budgetteret.
I alt fik Lightyears en bruttofortjeneste på 5,4 mio. kr. i 2008/2009 svarende til en fremgang på ca. 0,3 mio. kr. sammenlignet med året før.

Facit blev dog et underskud før skat på 3,2 mio. kr., hvilket er ca. 1,1 mio. kr. dårligere end 2007/2008.

Pæn omsætningsvækst
Tilbagegangen skyldes i høj grad finanskrisen, der specielt i forårskvartalet betød et væsentligt lavere omsætningsniveau end budgetteret

- Igennem tredje kvartal rettede omsætningen sig dog, og der er realiseret vækst i forhold til samme periode sidste år. Samlet ligger årets omsætning således en anelse under sidste års niveau. Renset for omsætningen fra et handelsagentur, som blev afviklet i sidste regnskabsår, har virksomheden realiseret en ganske pæn vækst på kerneforretningen, som er designkollektionen, skriver Lightyears i sit regnskab.

De svære markedsforhold taget i betragtning betegner Lightyears ledelse resultatet som tilfredsstillende, selvom det ikke lever op til de budgetterede forventninger.

Bedre resultat i 2010
Heller ikke i 2010 forventer virksomhedens ledelse, at markedet vil rette sig, og man har derfor valgt at budgettere med en konservativ udvikling i omsætningen.

- Det forventes fortsat, at det næste års tid vil være præget af svære markedsbetingelser, lavere aktivitet, og usikre udsigter – specielt for kontraktmarkedet, hvor beslutninger udskydes, og projekter aflyses. Vi forventer derfor en nogenlunde flad omsætningsudvikling i det kommende år, skriver Lightyears.

Til gengæld kalkulerer man med et væsentligt bedre resultat, hovedsageligt på grund af en række omkostningsreduktioner, der er blevet gennemført i virksomheden i løbet af 2008/2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094