23948sdkhjf

Det betaler sig at investere i forskning og udvikling

Ny analyse dokumenterer, at virksomhedernes forskning og udvikling øger produktivitet og indtjening.
Den hidtil mest omfattende danske analyse af virksomheders investeringer i forskning og udvikling når til en klar konklusion: Værdiskabelsen er stor i virksomheder, der investerer i forskning og udvikling – og størst, når virksomhederne samarbejder med universiteter og andre videninstitutioner.

Analysen præsenterer også for første gang en dansk modelberegning af de samfundsøkonomiske effekter af større investeringer i virksomhedernes forskning og udvikling: En mer-investering på 5,5 mia. kr. giver på fem års sigt blandt andet 30.000 flere jobs og et plus på bruttonationalproduktet på knap 2 %.

Blandt resultaterne fra analysen kan i øvrigt nævnes, at:
• Virksomheder, der samarbejder med universiteter, har i gennemsnit 15 % højere produktivitet pr. medarbejder, end virksomheder som alene selv står for deres forskning og udvikling.
• Virksomheder, der investerer i forskning og udvikling, har i gennemsnit 9 % højere produktivitet pr. medarbejder, end virksomheder som alene investerer i innovationsaktiviteter.
• Virksomheder, der i forvejen investerer i forskning og udvikling, får en øget fortjeneste på 66 øre, når der investeres én ekstra kr. i forskning og udvikling. Den ekstra fortjeneste ved en mer-investering i forskning og udvikling varierer mellem brancherne og er størst i serviceerhvervene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078