23948sdkhjf

Underskud hos DEIF

Den nordvestjyske producent af styringselektronik mærkede finanskrisen i 2009. Omsætningen faldt, og de vanlige millionoverskud blev forvandlet til røde tal.
Traditionelt har DEIF leveret overskud på tocifrede millionbeløb, men det blev der lavet om på i 2009. Her endte resultat før skat med et underskud – ganske vist kun på 0,4 mio. kr. - men dog lagt fra 2008-overskuddet på 16,5 mio. kr.

De røde tal skyldes blandt andet, at mange års uafbrudt vækst nu er stoppet hos Skive-virksomheden. I 2009 endte omsætningen på 334,9 mio. kr. mod 371,6 mio. kr. året før.

Fortsat vækst i vindmølle-division
Ifølge DEIF selv skyldes faldet den internationale finanskrise, der fra foråret 2009 påvirkede samtlige markeder i større eller mindre grad.

- DEIF havde forventet en påvirkning fra finanskrisen, og havde taget initiativer til at imødegå virkningerne heraf. Men nedgangen blev større end forudset i starten af 2009. Især var det overraskende, at Wind Power Technology divisionen og markedet for decentrale kraftværker pga. finansieringsproblemer hos slutkunderne blev påvirket i det konstaterede omfang, skriver DEIF i sit årsregnskab.

I Wind Power Technology divisionen blev det dog til en fordobling af omsætningen. Fremgangen var dog mindre end forventet, og divisionen endte med et underskud. I Power & Marine divisionen faldt omsætningen til gengæld betydeligt, men takket være omkostningsreduktioner og optimering af forretningsgange, lykkedes det at opnå en overskudsgrad på 8 %.

Forventer sorte tal i 2010
- Alt i alt må 2009 betegnes som utilfredsstillende på grund af det dårlige økonomiske resultat. DEIF kan dog glæde sig over at være kommet helskindet gennem 2009, og virksomheden har styrket sin markedsposition på de traditionelle markeder inden for styringer til decentrale kraftværker og marinemarkedet. Sidst men ikke mindst har DEIF med succes slået sit navn fast som en veletableret leverandør på det meget attraktive marked for vindmøllestyringer, skriver DEIF.

Derfor forventer DEIF også fremgang i 2010. I Power & Marine divisionen forventes virkningerne fra finanskrisen langsomt at fortage sig. Især inden for decentrale kraftværker og generatoranlæg ses tydelig bedring, mens marinemarkedet fortsat er under pres. I Wind Power Technology forventes omsætningen fortsat at stige.

Samlet forventer DEIF i 2010 forbedret omsætning og et betydeligt forbedret resultat.
Læs mere om: Deif
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109