23948sdkhjf

Røde tal hos Frandsen Lighting

Påvirkningen fra finanskrisen betød et markant omsætningsfald hos belysningsproducenten i 2009.
- Hverken omsætning eller indtjening har levet op til forventningerne i 2009, og årets resultat anses ikke for tilfredsstillende. Specielt i årets andet kvartal lå omsætningen under det budgetterede. Efterfølgende har omsætningen dog fundet et mere tilfredsstillende niveau. Årsagen til omsætningsafmatningen kan først og fremmest tilskrives finanskrisen, skriver Frandsen Lighting i sit årsregnskab.

I alt nåede belysningsproducenten et bruttoresultat på 13,0 mio. kr. i 2009, hvilket næsten var en halvering fra 22,8 mio. kr. året før. Det satte også sit præg på resultat før skat, der gik fra et plus på 5,2 mio. kr. i 2008 til et minus på 1,8 mio. kr. i 2009.

Fremgang i 2010
Tilbagegangen har blandt andet betydet, at Frandsen Lighting har været nødsaget til at afskedige medarbejdere. Omkostningsreduktionerne har dog først haft fuld effekt fra fjerde kvartal.

Til gengæld ser virksomhedens ledelse positivt på fremtiden. I 2010 forventer de stigende aktivitet og vækst på eksportmarkederne inden for både boligbelysning og professionel belysning.

På omkostningssiden vil en række iværksatte besparelser for alvor kunne mærkes i 2010 og dermed få en positiv indvirkning på indtjeningen. Allerede i første kvartal har det givet bonus, idet der atter var sorte tal på bundlinjen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094