23948sdkhjf

Ny LED-producent vil gøre op med dansk vanetænkning

Det behøver ikke være bøvlet at udvise ansvarlighed, når det gælder det sociale, energiforbruget og miljøet. Tværtimod kan disse faktorer skabe fundamentet under et nyt virksomhedskoncept, mener tre danske virksomheder.
Tre danske virksomheder vil med etableringen af Compled ApS gøre op med mange års vanetænkning i dansk erhvervsliv. Danmark kan nemlig sagtens hamle op med konkurrencen fra især Asien, hvis vi vel at mærke tænker os om og samtidig udnytter alle vore menneskelige resurser, mener de.

Bag Compled står Boma Pladeindustri A/S i Aarup på Fyn, Huset Venture Syddanmark med base i Tønder og Esbjerg-virksomheden 2 Next Level, der på få er blevet en seriøs aktør inden for udvikling og salg af LED-lyskilder til det danske marked.

Nye, ufaglærte arbejdspladser
- Lige i øjeblikket vækker det nok størst opmærksomhed, at vi vil skabe nye arbejdspladser til ufaglærte i en tid, hvor mange danske virksomheder har outsourcet den type opgaver til lande, der ikke er nær så løntunge. Vi vil i første omgang producere dansk designede udendørs- og gadelamper med LED-teknologi, og vi mener, at det må kunne betale sig at producere lamperne lokalt i de kommuner, der nu skal udskifte alle deres gadelamper, frem for at transportere 12 kilo tunge lamper rundt om den halve jordklode, siger direktør i Compled, Lars Mikkelsen

De fleste af delene skal produceres hos Boma på Fyn, mens 2 Next Level står for design samt import af de nødvendige LED-komponenter. Opgaven med at samle lamperne ligger hos Huset Venture, der har års erfaring i at uddanne, efteruddanne og omskole ufaglærte til beskæftigelse inden for nye arbejdsområder, samt gode erfaringer med at skaffe beskæftigelse til personer, der ellers ville være på overførselsindkomst.

Danske gløderør skal som sagt erstattes af mere energirigtige lyskilder i de kommende år, og mange vurderer, at det blive LED-teknologien, som tager teten i dette kapløb. Compled vil i dialog med kommuner for at få dem til at levere ordren på tusinder af lamper til gader og stianlæg til en lokal forankret Compled-filial. På denne måde skabes der lokale arbejdspladser og et ekstra skatteprovenu, ligesom en sådan filial er ideel til beskæftigelse til personer på fleksjob eller borgere med behov for skånehensyn.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125