23948sdkhjf

Gatehouse-software kan hindre oliekatastrofer

Den nordjyske softwareproducent har udviklet et system, der kan overvåge skibstrafikken og hindre kollisioner og skader på fx olieledninger.
Der er tale om et såkaldt Automatisk Identifikations System, hvor større skibe vil kunne kommunikere med hinanden om blandt andet fart, kurs, vægt og last. Der skriver Nordjyske Stiftstidende.

Ved at kommunikere med hinanden vil skibene kunne undgå farlige situationer. Systemet bruges blandt andet til overvågning af skibstrafikken, men i samarbejde med Dong Energy er Gatehouse nu i gang med at udvikle det, så man kan hindre, at skibe laver skader på fx olieledninger, strømkabler osv.

Overvåger olieledninger
- Det vi gør, er at udpege områder omkring disse pipelines, hvor vi så sætter systemet op til holde øje med skibstrafikken og give en melding, hvis et skib opfører sig unormalt, siger Lars Mohr Jensen, program manager hos Gatehouse, til Nordjyske Stiftstidende.

Han forklarer, at olieledningerne blandt andet kan beskadiges af slæbende ankre eller tunge trawls, og for olieselskaberne er det vigtigt at få repareret ridser og brud på beskyttelseskappen hurtigt.

Lars Mohr Jensen forestiller sig også, at systemet kan være nyttigt, når man skal placere ansvaret for ulykker. Her vil man nemlig kunne se helt nøjagtigt, hvad der er sket på det pågældende sted på det pågældende tidspunkt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081