23948sdkhjf

Kvinderne rykker ind i it-branchen

For første gang har mere end halvdelen af it-virksomheder kvinder i bestyrelsen og i direktionen. Det er markant stigning på bare et år.
- Der er en meget klar stigning i antallet af kvinder i bestyrelser og i direktionerne. Og det er lidt af en milepæl, at halvdelen af virksomhederne nu har kvinder i bestyrelsen og direktionen. Men vi er langt fra i mål, når det drejer sig om at se flere kvinder i spidsen som administrerende direktører for branchens virksomheder, siger administrerende direktør Morten Bangsgaard, IT-Branchen.

IT-Branchen har i samarbejde med Styregruppen Kvindelige Ledere i ITB netop gennemført den årlige medlemsundersøgelse af andelen af kvinder på topposterne i branchen.

Samme antal administrerende direktører
Styregruppen havde oprindeligt formuleret et mål om, at der i 2010 skulle være 15 % kvindelige administrerende direktører. Det mål har man langt fra nået. Undersøgelsen viser, at der er 6 % kvindelige administrerende direktører i it-branchen – præcis samme resultat som undersøgelsen sidste år.

Derimod er der kommet flere kvinder i bestyrelserne og i direktionslokalerne generelt. 52 % af virksomhederne med en dansk bestyrelse svarer i år, at de har en eller flere kvinder i bestyrelsen. Tallet var sidste år 31 %.

Stigningen sker på baggrund af en stigning også i de professionelt valgte kvinder. Der er således i 2010 44 % af virksomhederne, der har en professionelt valgt kvinde i bestyrelsen mod 29 % i 2009. Det er især de små og mellemstore virksomheder, der i højere grad har budt kvinderne indenfor. Samlet set besætter kvinder dog kun 15 % af bestyrelsesposterne.

Flere kvindelige salgsdirektører
I direktionslokalerne er der nu også flere kvinder at finde. 57 % af virksomhederne har i dag mindst én kvinde i direktionen mod 49 % i 2009 og 43 % i 2008. Her er altså en klart stigende tendens der endda i 2010 har taget ekstra fart.

Stigningen afspejler en yderligere stigning i andelen af blandt andet HR-direktører, hvor hele 78 % af virksomhederne har en kvinde på posten. Undersøgelsen viser også en stigning i support-, maintenance- og driftsdirektører samt salgsdirektører. 23 % af salgsdirektørerne i branchen er således i dag kvinder mod 15 % i 2009.

- Specielt er det glædeligt at se, at vi har fået flere kvindelige salgsdirektører. Vi ved, at det er ude i linjen, hvor der er budget- og kundeansvar, ledelsen ofte kggker efter den næste direktørkandidat. Så disse stillinger skaber en kvindelig talentmasse til topposterne, fortæller Cecilia Bonefeld-Dahl, administrerende direktør for MB it-Consulting og formand for Styregruppen Kvindelige Ledere i ITB.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078