23948sdkhjf

Europæisk chipmarked i voldsom vækst

Salget af halvledere er steget med 70 % i andet kvartal 2010 i EMEA-regionen.
Tallene er udregnet af DMASS (Distributors’ and Manufacturers’ Association of Semiconductor). Væksten I første halvår af 2010 blev på 50 %, mens andet kvartal alene landede på historiske 70 %.

I alt omsatte industrien for 1,5 mia. euro (11,2 mia. kr.) i EMEA-regionen. Opgørelsen omfatter det industrielle salg af halvledere, og inkluderer dermed ikke salg til computerindustrien.

Norden følger godt med
- Dette er den mest vanvittige cyklus, jeg kan huske. Distributionen er tilbage på rekordniveauet fra 2007 og vil formentlig klart vokse fra resten af markedet i år. Ulempen ved dette store udsving er, at det efterlader kunder med mange ufuldendte ordrer, da kapacitetsstigningen på produktionssiden ikke stiger hurtigt nok til at følge med den store efterspørgselsstigning. Bestillingerne er stadig på rekordniveau, og kundernes lagre er stort set tomme, siger Georg Steinberger, formand for DMASS.

De kraftige stigninger i salget kan mærkes over hele regionen. I Østeuropa steg salget med 110 % til 182 mio. euro (1,4 mia. kr.) i andet kvartal. I Tyskland steg salget med 71,9 % til 498 mio. euro (3,7 mia. kr.) og Storbritannien steg med 55,5 % til 128 mio. euro (1 mia. kr.). Også Norden fulgte godt med. Her steg omsætningen med 64,2 % til 130 mio. euro (1 mia. kr.).

- Aldrig har det europæiske salg på tværs af alle regioner oplevet et så dynamisk opsving. Det er indlysende, at Østeuropa tager den største bid af væksten, og at Tyskland holder fast i en meget høj markedsandel, siger Georg Steinberger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063