23948sdkhjf

DMASS: Komponent-manglen skærer nu toppen af væksten for distributørerne og deres kunder

Den europæiske omsætning på halvledere steg fra fjerde kvartal til første kvartal, men ikke nok til at komme over samme periode sidste år. Det viser nye tal fra DMASS - Distributors and Manufacturers Association of Semiconductor Specialists.

På trods af en markant stigning i bestillinger, så halter den realiserede omsætning efter. Det betyder et fald på 1,6 procent set i forhold til samme periode sidste år. Set i forhold til Q4, så er salget oppe med 15,6 procent til et niveau på 2,17 milliarder euro.

Komponentmanglen har nu den konsekvens, at væksten hæmmes, lyder det fra DMAAS. 

- Mens 2020 bestemt var påvirket af covid 19-pandemien og ængstelighed over for Brexit, så er disse faktorer øjensynligt fuldstændigt forsvundet i den nuværende markedsudvikling. Nu handler det udelukkende om komponentmangel og strategisk afhængighed af asiatisk produktion, siger Georg Steinberger, formand for DMASS.

- Bestillingsniveauet er vanvittigt, og manglen er blevet en omsætningsbegrænsende faktor for distributørerne og deres kunder. Den sekventielle vækst indikerer den retning, resten af ​​året kan tage, siger Georg Steinberger.

Ser man på regions- og landsniveau er der markante forskelle og der er ikke nogen klar retning. Frem gik Østeuropa, Storbritannien, Italien, Schweiz, Skandinavien og Benelux. 

Tyskland gik 8,7 procent tilbage og Frankrig 5,9 procent tilbage. Der er ikke umiddelbart nogen god forklaring, lyder det.

- 2021 vil vise mere af det, vi har set i de sidste måneder. Det er "over-the-top" bestillinger, prisstigninger, komponentmangel og afstemning af indkøbsstrategier med længerevarende ordrer, siger Georg Steinberger, der ikke lægger mange forhåbninger i den aktuelle debat om at skabe mere halvleder-produktion i Europa.

- Den furore, med hvilken politikerne nu forsøger at tackle Europas afhængighed af Asien, når det kommer til halvlederproduktion, viser den strategiske betydning af denne teknologi for mange sektorer i den europæiske industri. Det kan forventes, at skiftet i opmærksomhed ikke vil få nogen kortsigtet indvirkning på udbuddet, siger Georg Steinberger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094