23948sdkhjf

Alle medarbejdere skal være innovative

Hos Lodam Electronics er innovation et afgørende konkurrenceparameter. Det fortalte direktør Kristian Strand om, da Data Respons for nylig afholdt temadag om ”innovation”.
- Hvorfor er det vigtigt, at vi laver innovation?, lød det næsten retoriske spørgsmål fra Kristian Strand som indledning.

- Fordi kineserne bliver dygtigere, og produktionen bliver flyttet ud!, lød det næsten lige så indlysende svar.

Innovation handler om mennesker
I de seneste år har innovation været et nøgleord i dansk industri. For de fleste er enige om, at Danmark i fremtiden skal leve af at være innovative, men mange har måske svært ved at gribe opgaven an i praksis.

Hos Lodam Electronics har Kristian Strand arbejdet med at sætte innovationen i system, og han er overbevist om, at det er medarbejderne, der er nøglen.

- For os handler innovation om at skabe nogle rammebetingelser – så skal medarbejderne nok fylde dem ud. Vi skal have dygtige folk for at have en dygtig virksomhed. Men vi skal også have en organisation, der er i stand til at opfange de gode ideer og nedfælde dem, forklarede han.

Konkrete indsatsområder
- Hvordan får vi en innovativ organisation?, lød det næste spørgsmål.

Her gav Kristian Strand en række eksempler på, hvad Lodam Electronics har gjort for at finde de rigtige medarbejdere og højne deres innovationslyst:

- Attraktiv ansættelsespakke: Det betyder ikke nødvendigvis, at virksomheden skal være lønførende, men man skal kunne måle sig med konkurrenterne.
- Flad organisation: Kunderne er vigtigst, men derefter kommer medarbejderne, og de skal føle, at der er kort vej fra beslutning til handling.
- Videndeling: Medarbejderne skal vide, hvad der sker i virksomheden. Intranet er et oplagt redskab til dette.
- Personalepleje: Det er alt for dyrt at rekruttere nye medarbejdere i tide og utide, så penge brugt på personalepleje kan være givet godt ud.
- Værdibaseret ledelse: Der skal skabes en fælles forståelse for, hvad virksomhedens opgaver er, og hvad virksomheden står for.
- Fejre succeser: Når man laver noget skidt, skal man lære af det og komme videre. Når man laver noget godt, skal det fejres for at give selvtillid.
- Plads til innovation: Alle ideer skal høres. Kan de ikke bruges i forbindelse med et givent projekt, skal de skrives ned og vurderes senere.

- Er det noget der virker?, spurgte Kristian Strand til sidst.

- Hos os kan vi konstatere, at omsætning, overskud og antallet af medarbejdere er stigende. Og siden 2004 er der blot to medarbejdere, der frivilligt har forladt virksomheden, konkluderede han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094