23948sdkhjf

Automatik 2010 er i gang

Tirsdag formiddag kl. 9.00 strømmede de første gæster ind i Brøndby Hallen til årets Automatik-messe.
Den officielle åbning blev gennemført umiddelbart før dette. Administrerende direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen, bød velkommen og glædede sig over, at årets messe er helt på højde med rekordåret 2008, hvad angår antallet af udstillere. Samtidig pointerede han, at messer stadig er et vigtigt mødested.

- Facebook er meget godt, men face to face er bedre. Fagmessen er kommet for at blive, og det personlige møde går aldrig af mode, sagde Georg Sørensen forud for messen, hvor der forventes 3.000 gæster i løbet af de kommende tre dage.

Vi har fået banket støvet af
147 udstillere er på plads i Brøndby Hallen, og på deres og branchens vegne bød Jørgen Stenberg, formand for Veltek’s Importørforening, velkommen. Han lagde vægt på, at branchen har klaret sig igennem et par turbulente år og at messen nu kan være med til at få virksomhederne til at kigge fremad.

- Automatik 2008 var vi meget tilfredse med. Men når vi ser tilbage, så stod vi dengang på kanten af en vulkankløft, og det viste sig nogle måneder senere, at vi faldt ned i noget, vi ikke helt vidste, hvad var. I dag står vi i 2010 som hele mennesker og har fået banket støvet af os, sagde Jørgen Stenberg.

Han lagde også vægt på, at messen er centrum for en stor mængde videndeling, der netop har til opgave at ruste virksomhederne bedre til fremtiden. I år er Automatik’s konferenceprogram fx blevet opgraderet, netop for at give inspiration til en fremtid, der måske stadig synes usikker for nogen.

Danmark skal fortsat være produktionsland
Den officielle åbning af messen stod Claus Madsen, der er administrerende direktør hos robotproducenten ABB, for. Han tog udgangspunkt i Danmarks faldende produktivitet og konkurrenceevne og stillede spørgsmålet, om Danmark blot skal være et vidensamfund i fremtiden uden egentlig produktion?

- Jeg tror ikke på, at Danmark kan klare sig uden produktion. Automation er ikke svaret på alt, men det er en vital del, når vi skal effektivisere produktionen. Vi har et stereotypt billede af en kineser som en, der er underbetalt og arbejder under kummerlige forhold, men kineserne investerer faktisk meget mere i automation end os. Vi har brug for at sætte tempoet op, så vores produktionsapparat ikke bliver forældet. Ellers kan vi lige så godt lukke det, sagde Claus Madsen, inden han officielt åbnede Automatik 2010.

Messen kører frem til torsdag. Hver dag er der åbent fra 9.00-17.00.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095