23948sdkhjf

Jernstøberi har fundet en højttalerniche

Dansk Skalform laver jernhøjttalere til priser på op til 66.000 kroner
I Aars i Nordjylland har jernstøberiet Dansk Skalform på sit lager omkring 4.000 forskellige forme til alverdens produkter i mange forskellige typer metal.

En enkelt af formene afviger fra alle de andre, fordi den ikke leveres til andre virksomheder, men bruges af Dansk Skalform selv: Formen til en højttaler kaldet Jern, der støbes i en legering af gråjern. Og den er ved at blive til en spændende niche for Aars-støberiet, som sælger et sæt Jern til priser fra 12.000 til 66.000 kroner, afhængig af indmaden.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Dansk Skalforms direktør, Søren Dissing, har selv designet højttaleren, der er baseret på formen af to kugler, men tegningen lå i 20 år gemt væk i en skuffe.

- Men på et tidspunkt for et par år siden havde vi noget ledig tid i modelafdelingen, og så prøvede vi at støbe et par højttalere, monterede nogle gode enheder i dem og satte musik på. I løbet af 10 sekunder kunne vi høre, at vi her havde et chassis og et materiale, der ville kunne give noget kvalitet, så vi besluttede os for at prøve det af kommercielt, siger direktøren til Nordjyske.

Til at perfektionere lyden og finde den rette indre elektronik har Dansk Skalteknik fået hjælp af en af landets mest estimerede folk inden for lyd og elektronik, Ole Lund Christensen, der ikke mindst er kendt for sit arbejde med at opbygge teknikken i det berømte Puk-studie, skriver avisen.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094