23948sdkhjf

Dansk kamerasucces mere end halvvejs mod salg

Ejeren bygger op til et frasalg af kameraproducenten Phase One

Succes kan sende den københavnske producent af luksuskameraer Phase One på nye hænder. Det skriver Berlingske Business.

Firmaet, som siden starten af 2015 har været ejet af den engelske kapitalfond Silverfleet, har haft stor fremgang med tæt ved en fordobling sidste regnskab og udsigt til et endnu bedre 2017.

- Som kapitalfond kan man desværre ikke eje en virksomhed i 50 år og følge dens udvikling i al den tid. Vi ejer virksomhederne i en begrænset periode og kan her prøve at sætte retningen for den fremtidige udvikling. Vi er glade for at eje Phase One, så det er ikke lige nu, at vi vil sælge. Der er stadig en del ting, vi gerne vil gøre med virksomheden og se falde på plads i de næste seks måneder. Men vi er klart mere end halvvejs, så meget kan jeg sige, siger Gareth Whiley, bestyrelsesformand i Phase One og partner i Silverfleet Capital, til Berlingske Business.

Phase One blev købt af Silverfleet Capital tidligt i 2015. Den engelske kapitalfond overtog 60 procent af aktierne for 500-600 mio. kr. ifølge Børsens oplysninger.

Læs mere: Danske Phase One solgt til engelsk kapitalfond

Traditionelt har kunderne være professionelle kamerafolk. Under det nye ejerskab har kamerafirmaet blandt andet slået mere ind på industrien til fx landopmåling og inspektioner. Den klassiske kameraforretning og industrien udgør henholdsvis cirka 60 og 20 procent af forretningen. De resterende 20 procent kommer fra softwareforretning. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078