23948sdkhjf

DTU-projekt satte fart på sensorvirksomhed

Aqubiq har sammen med forskere på DTU udviklet en metode, der gør det muligt at se, hvor meget vand din husholdning bruger på forskellige ting som bad, vaskemaskine og toiletter

Virksomheden Aqubiq producerer en vandsensor-løsning til private husholdninger. Den består af tre elementer. En sensor, der måler hvor meget vand, der kommer fra hovedledningen og ind til ens hus. Det anden komponent er ”cloud’en”, hvor data lagres og analyseres. De kan efterfølgende ses på det tredje element, en app til telefonen, der løbende viser vandforbrug og fordelingen af det.

- Vi ved, at det er med til at motivere folk til at spare med sådan et lille ”konkurrenceelement”, hvor man kan se, om ens forbrug vokser eller falder, og om det ligger over eller under, hvad andre bruger, siger Peter Nørtoft, direktør Aqubiq.

Udviklingen af produktet har taget ekstra fart, efter at Aqubiq kom med i det nye VIS projekt på DTU, der skal fremme udviklingen i små virksomheder. Det sker ved at tilbyde virksomhederne samarbejde med en eller flere forskere på DTU, der kan bidrage til at finpudse nye produkter eller teknologier inden for vandområdet. VIS er finansieret af EU og regionale udviklingsmidler fra Vækstforum Hovedstaden.

Varmt eller koldt vand?
Forskerne på DTU har udarbejdet en oversigt over fordelingen af de ca. 110 liter vand, en gennemsnitsdansker bruger på et døgn. De har også stået for en konkret afprøvning af Aqubiqs vandløsning i en af DTU’s bygninger, hvor de gennem manuelle målinger tjekkede, at sensorer og algoritmerne bag udregningerne i løsningen giver et retvisende billede af vandforbrugets fordeling på henholdsvis opvaskemaskine, brusere osv.

Alt i alt regner han med, at en gennemsnitshusstand vil kunne spare op til 15 procent af sit vandforbrug efter at have installeret Aqubiq’s vandsensor løsning.

Aqubiq starter senere på efteråret et større pilotprojekt med 10 husstande i Haslev, der skal afprøve den nye teknologi. Derudover har virksomheden gennemført et vandspareprojekt på årets Roskilde Festival og været i Singapore for at præsentere vandsensorerne og deres anvendelsesmuligheder.

Fakta: VIS – Vand Innovation SMV’ere
Projektets formål er at øge antallet af innovative SMV’ere i Region Hovedstaden ved at understøtte udvikling og afprøvning af nye koncepter, f.eks. teknologi eller service, inden for vandområdet.

Virksomhederne har mulighed for at deltage i et forløb på ca. 3-18 måneder, der typisk inkluderer 200-600 forskertimer fra DTU.

Sekretariatet har til huse sammen med Water DTU, et virtuelt center, der samler DTU’s ekspertise på vandområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078