23948sdkhjf

VIDEO: Aarhus Universitet bygger sin første satellit

Kom med helt ind i renrummet, hvor satellitten Delphini 1 bliver samlet

Aarhus Universitet har fået sin første satellit, nanosatellitten Delphini 1. Studerende har samlet satellitten og den antenne, som skal bruges til at kommunikere med og styre den, når den kommer i kredsløb næste år.

 

Satellitten er udstyret med et kamera til observationer af både himlen og Jorden samt telekommunikationsudstyr, der skal transmittere indsamlede data til Aarhus, og gøre det muligt at kommunikere med Delphini 1 under missionen. På universitetet bliver der bygget et kontrolrum, hvorfra de studerende og forskerne kan kommunikere direkte med satellitten.

Delphini-1 er 10x10x10 cm og vejer omkring et kilo. Den bygges i et samarbejde mellem Institut for Ingeniørvidenskab, Institut for Fysik og Astronomi og Institut for Geoscience, samt nanosatellit-prducenten GomSpace. 

Færdigbygget og testet skal satellitten hånd-fragtes af et par studerende fra Aarhus Universitet til Houston i en specialbygget kuffert. Opsendelsen sker i to trin. Først bliver Delphini 1 sendt til den Internationale Rumstation ISS med et fragtrumskib. En gang i første kvartal af 2018 bliver den så sendt i sit eget kredsløb fra ISS. 

Kilde: Aarhus Universitet

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141