23948sdkhjf

Fætter-kusine-fest for elektronikbranchen

EOT: Elektronikproducenterne viser flaget – og en prøver noget nyt

Hvad der kan virke som alle danske elektronikproducenter mødes i disse dage til den nye elektronikmesse EOT i Herning. Blandt de 87 udstillere har Electronic Supplys udsendt medarbejder været forbi blandt andet Micro Technic, BB Electronics og ETK EMS.

På BB Electronics stand er der et klart tema, eller rettere sagt to. Fokus er på de to elementer BB Local og Automation, forklarer Vilhelm N. Laursen, segment sales manager.

Med sit fokus på BB Local vil EMSeren gøre opmærksom på, hvordan kunder i Danmark - typisk mindre og lokale af slagsen - kan blive betjent fra BBs fabrik i Horsens. For ofte er Kina ikke interessant for disse kunder, forklarer Vilhelm N. Laursen

Automation er det andet felt, BB Electronics henleder messegæsternes opmærksomhed på, for gennem flere år har virksomheden arbejdet benhårdt med automation af produktionen. Resultatet er, at der nu er hele otte robotceller i produktionen, så stadig mere kan flyttes fra manuel behandling til robotterne.

Et er, at BB Electronics viser sin kunnen frem, noget andet er netværk. For det er lige så vigtigt at møde de kendte ansigter, potentielle kunder og viser flaget, siger Vilhelm N. Laursen. 

- Man skal prøve noget nyt
Netværkselementet og den personlige kontakt er også vigtigt for ETK EMS, hvor Electronic Supply møder Bo Kruse, salgs- og marketingchef. 

Spændende er det efter hans opfattelse også, at der er tale om et arrangement, som kombinerer event og konference. EMSeren med afdelinger i Skanderborg, Frederikssund og Thailand har valgt at bakke op om det nye arrangement. For man skal prøve noget nyt, lyder det fra Bo Kruse. 

Innovation, både i forhold til teknik og hele måden man arbejder på, er afgørende og nødvendigt for at man som firma og branche kan klare sig, lyder det. Derfor glæder det Bo Kruse, at der er særlige spor i konferenceprogrammet (Internet of Things, Wireless & Cloud, Tech & Business, Security og Startup & Funding, red.). Og så gør det heller ikke noget, at hele EOTs messekoncept gør det let for udstillerne. 

Starten har efter hans opfattelse været fin. Resultaterne af anstrengelserne kender man først på den anden side af messens afslutningen torsdag.

Vil ind tidligt i processen
Fynske Micro Technic er også tilstede - lige ved EOTs indgang. Der v
iser Aarup-firmaet sig selv og sin kunnen frem. Blandt andet med den lille læringsrobot Kubo som blikfang. For netop Kubo-robotten er et eksempel på det, Micro Technic gerne vil fortælle i Herning, at man er mere end EMSer.

Udvikling af produkterne i samspil mellem kunden og Micro Tehcnics folk - helt fra tidlige idéer og frem til det er i produktion, er noget man gerne vil mere af hos firmaet, forklarer administrerende direktør Frank Max Laursen.  

For ved at holde sig helt ude af produktionen kan kunden fokusere sin energi på den videre udvikling af sine produkter og dermed gøre dem bedre. Indmad og opbygning klarer Micro Technic.

Det er blot et lille udsnit af de 87 udstillere, der er tilstede på EOT – Electronics of Tomorrow, der afholdes frem til torsdag den 2. november i Hernings messecenter. 

 

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141