23948sdkhjf

Fra skolebørn til livreddende elektronik

EOT: Micro Technic viste produkter og kunnen frem på den nye elektronikmesse i Herning

En lille, firkantet robot på kvadratiske brikker. Det er noget af det første, man møder inden for dørene i Hernings messecenter, hvor EOT afvikles i denne uge. 

Kubo hedder robotten, og det hedder firmaet bag også. Men produktionen står Micro Technic fra Aarup for, og det er naturligvis også elektronikfirmaets stand, der er tale om.

Robotten, som lærer børn basal kodning, er et eksempel på det, Micro Technic gerne vil fortælle på elektronikmessen EOT; at firmaet er mere end en EMSer.

'No strings attached'
Kubo udspringer af robotmiljøet i Odense, og Micro Technic hjælper gerne flere på vej fra rugekassen til levedygtig og stærk virksomhed. Og meget gerne tidligt i udviklingsfasen.

Micro Technic var tidligt inde i processen omkring udviklingen af læringsrobotten, fortæller administrerende direktør Frank Max Laursen. Og det var godt for både kunde og Micro Technic. Ved at komme ind på et tidspunkt, hvor der skal udarbejdes en kravsspecifikation, kan elektronikfirmaet komme med en økonomisk model samt pris på det endelige produkt. Så kan produktet laves så billigt som muligt og produktionen kan holdes i Danmark.

Men der er ’no strings attached’, understreger Frank Max Laursen. For kunden får ejerskabet og rettighederne, så de kan tage det med sig, hvis de hellere vil have en konkurrent i ind- eller udland til at står for produktionen. Mest tilfreds er Frank Max Laursen naturligvis, hvis de vælger at holde det hele på fabrikken i Aarup.

Livreddende elektronik
Små læringsrobotter er naturligvis ikke alt, hvad Micro Technic har med på elektronikmessen. Slet ikke. En løsning til producenten af maritimt sikkerhedsudstyr, Viking Life Saving Equipment, er et andet produkt på standen, der har et andet og ganske andet formål.

Forbundne sensorer, som er monteret på slisken fra et skib til redningsflåder, registrerer, hvor mange mennesker, der forlader et skib i havsnød, samt hvor de er på selve slisken. I en evakueringssituation giver det overblik over de ombordværende på skib og redningsflåde samt mulighed for hurtig evakuering.

EOT - Electronics of Tomorrow, som afholdes for første gang i år i MCH Messecenter Herning, slutter i dag den 2. november 2017.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078