23948sdkhjf

Disse projekter har fået årets AutomationaBoost-støtte

AutomationsBoost er et innovationsprogram, der skal øge graden af innovation og automatisering i små- og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark

I år har følgende virksomheder fået tildelt støtte:

Vertikal farming
Projektets mål er at udvikle en unik teknisk løsning til bæredygtig og ressourcemæssig optimal frembringelse af afgrøder i et lukket produktionsmiljø - kaldet AgroMat. Med minimale krav til det omkringliggende miljø vil det være muligt for enhver at frembringe økologiske højkvalitetsfødevarer - eller planter med et minimalt ressourceforbrug og nærmest uden miljøbelastning samtidig med, at det er CO2-neutralt. En relativt enkelt og skalerbar løsning, der nemt kan kombineres med det eksisterende produktionsapparat i gartneribranchen.

Lead: Invenstar ApS, Assens.

PRX
Kollaborative værktøjer til kollaborative robot-applikationer. PRX værktøjet er et fleksibelt produkt til montering på Universal Robots’ robotarm. PRX kan anvendes til ensidigt gentaget arbejde, hvor arbejdsgangen kan automatiseres på et pris- og effektivitetsmæssigt niveau, som ikke er muligt på nuværende tidspunkt. Sikkerhed i top og simpel risikovurdering, installeret på under 30 min. 

Lead: Purple Robotics ApS, Odense.

 Automatiseret papirskærelinje
Produktet robottiserer selve skæringen af papirark. Den fuldautomatiske skæreproces er muliggjort ved at en robot monteres på forbordet af skæremaskinen med en nyudviklet griber. Robotgriberen griber fat i den store papirstak, som drejes rundt på skærebordet så de 4 yderkanter trimmes bort. Den store stak skæres nu i flere del-stakke med skæring i én retning, hvorefter del-stakkene placeres på sidebordet. Når alle del-stakke er på sidebordet begynder griberen nu at trække dem tilbage ind i skæremaskinen, hvorefter de deles i den anden retning til færdige del-elementer, som griberen derefter placerer på et færdigvare-bord som palleterer de færdige emner

Lead: Maskinfabrikken SKN, Ferritslev.

Monitoreringsenhed til fiskefarme
Det udviklede system monitorerer vandkvalitet gennem en centraliseret station med dertilhørende CO2-Bicarb Sensorer. Sensorer skiller sig ud ved både at kunne måle iltniveau fri carbon dioxide og vandets alkalitet. Systemet er med til at skabe en mere stabil vandkvalitet, højne sikkerheden og dermed sikre en forøgelse i vækst og formindskelse af føde. Sensorerne sikrer desuden automatisk dosering, så den rigtige vandkvalitet holdes konstant. Målet med projektet er at skabe bedre vandkvalitet for derigennem at skabe en optimering af produktionen og mindre spild af fødevarer.

Lead: Blue Unit A/S, Asperup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078