23948sdkhjf

Medstifter bryder med Rovsing efter pengestrid

Tidligere direktør og medstifter forlader Rovsings bestyrelse. Samtidig får producenten af testsystemer til satellitter en reprimande fra børsen

Rovsings bestyrelse bliver et medlem fattigere. 

Søren Rasmussen, der er medstifter, tidligere administrerende direktør og mangeårigt bestyrelsesmedlem af firmaet i Skovlunde, trækker sig fra bestyrelsen. Det oplyser Rovsing i en meddelelse til børsen. 

- Søren Rasmussen har informeret bestyrelsen om, at hans beslutning om af forlade bestyrelsen i dag skyldes det faktum, at Rovsing ikke har levet op til sine økonomiske forpligtigelsen overfor Dyregårdsvej 2 ApS, et selskab ejet af Søren Rasmussen, som så ejer bygningen, hvor Rovsing har til huse, skriver Rovsing i meddelelsen. 

Har afregnet leje og lån
På grund af en presset likviditet valgte Rovsing i regnskabsåret 2016/17 at udskyde betaling af en del af huslejen. Samtidig optog selskabet et lån fra Søren Rasmussen på 500.000 kr.

Mod nye mål

Rovsing har netop præsenteret sin nye 2021-strategi, som sigter mod et forbedret kapitalgrundlag, øget indtjening og vækst.

Økonomisk er målet en omsætning på 64 mio. kr. og en EBITDA-margin på mindst 10 procent i regnskabsåret 2021/22. I 2017/18 er forventningen en omsætning på 32-36 mio. kr.

Som led i 2021-strategien vil selskabet også søge nye investorer, der kan styrke den strategiske udvikling.

Pr. 20. december 2017 er al udestående husleje, lån og renter betalt i fulde, oplyser Rovsing nu. 

Som en del af det løbende arbejde med at reducere omkostninger har selskabet informeret Søren Rasmussen om, at man afsøger muligheder for at reducere de årlige lejeomkostninger som pt. er på cirka 1,127 mio. kr. i henhold til lejekontrakten.

Reprimande fra børsen
Samtidig oplyser Rovsing, at børsen Nasdaq Copenhagen netop er kommet med en reprimanden angående Rovsing procedurer for offentliggørelser. 

Specifikt drejer det sig om timingen af offentliggørelse af referatet fra den årlige generalforsamling den 27. oktober 2017.

Rovsings bestyrelse melder sig enig i børsens påtale og oplyser, der er iværksat procedurer for at lever op til alle krav fremover.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187