23948sdkhjf

Chemometec forsigtig med nyt instrument

Det har taget lidt længere tid end tidligere udmeldt, men nu sender Chemometec det nye billedcytometer Xcyto 5 på markedet. Det oplyser den Allerød-baserede producent af analyseinstrumenter i en meddelelse til børsen.

I første omgang dog kun "til salg i et snævert geografisk og kundemæssigt segment", som det hedder i meddelelsen. 

I november sidste år var meldingen ellers, at udviklingen af det nye instrument forløb som planlagt, og at det ville blive frigivet til salg i et snævert segment i slutningen af 2017.  

- Den indledende salgsindsats vil primært have karakter af produktafprøvning hos potentielle kunder, specielt typiske brugere af flowcytometre. Der satses endvidere på etablering af samarbejder, fx med universitetsmiljøer, med henblik på at generere forsøgsdata, der kan danne grundlag for videnskabelige publikationer eller lignende dokumentation, som kan benyttes i salgs- og markedsføringssammenhæng, skriver firmaet i meddelelsen. 

Forventningen er, at Xcyto 5 sammen med ”storebroderen” Xcyto 10 skal understøtte Chemometecs fremtidige vækst. Med hensyn til sidstnævnte er meldingen igen, at selskabet forventer at sælge en til fem Xcyto10 instrumenter inden regnskabsårets afslutning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094