23948sdkhjf

Høreapparatkæmpe går mod dansk notering i år

Sivantos går efter en børsnotering i København i anden halvdel af 2018, erfarer Økonomisk Ugebrev. Det kan blive årets største børsnotering med en børsværdi på 35-40 milliarder

Det tidligere Siemens Audiology Solution blev i november 2014 af Siemens koncernen solgt til den nordiske kapitalfond EQT sammen med den tyske Strüngmann familie for en samlet købssum på 2,15 mia. Euro, svarende til godt 16 mia. kr. Ifølge Økonomisk Ugebrevs oplysninger er Nasdaq i København nu et godt bud på en børsnoteringsplads, fordi de to store børsnoterede konkurrenter GN Store Nord og William Demant har gjort København til en højborg for indsigtsfulde analytikere og professionelle investorer inden for høreapparat-industrien.

Med det aktuelle EBITDA overskud i seneste regnskabsår på 238 mio. kr. euro står Sivantos til at opnå en samlet børsværdi på over 30 mia. kr. Det skal sammenholdes med den aktuelle børsværdi på 43 mia. kr. William Demant, på 27 mia.kr. for GN Store Nord, som består af to forretningsområder, og på 63 mia. kr. for Sonova.

Økonomisk Ugebrev erfarer, at EQT efter knap fire års ejerskab vurderer, at selskabet er klar til en børsnotering sidst på året. Her ventes det, at bundlinjen er øget godt ti procent yderligere gennem fortsatte effektiviseringer og organisk vækst. Dermed kan den skønnede børsværdi komme op på 35-40 mia. kr. Det vil betyde, at aktionærerne efter en ejerperiode på knap fire år har mere end fordoblet investeringen.

Blandt markedsdeltagerne er det vurderingen at nyheden om Sivantos børsnoteringsplaner kan presse aktiekursen på de store konkurrenter, fordi de store investorer vil planlægge at ompositionere deres investeringer i høreapparatindustrien, når de nærmere placeringsmuligheder bliver kendte.

Er nummer ét i Danmarks
Sivantos, som har danskeren Jens Due Olsen som bestyrelsesformand, præsterede organisk salgsvækst på cirka 10 procent i 2014 og 2015, mens salgsvæksten dykkede til knap fire procent i 2016/2017, svarende til den generelle markedsvækst. Den justerede EBITDA margin blev øget fra 23,6 procent i 2015 til 24,6 procent i 2016 gennem effektiviseringer, som ventes at løfte bundlinjen yderligere de kommende år.

Dermed ligger selskabet i front på lønsomhed i forhold til konkurrenterne, idet seneste regnskabsaflæggelse viser en EBITDA/Sales ratio på 21,4 for GN Store Nord, 23,8 for Sonova og 19,4 for William Demant. Ifølge en præsentation efter det seneste aflagte årsregnskab primo december har Sivantos ledelse særlig fokus på vækst i USA og Tyskland, hvor selskabet er nummer fem og nummer tre i markedsandele. Ifølge præsentationen er Sivantos nummer ét i Danmark og i Frankrig, og nummer tre i UK og Canada.

At selskabet er relativ tæt på en børsnotering understøttes også af, at der på selskabets hjemmeside allerede nu fremlægges investorpræsentationer med tilhørende webcastet investormøde med tilhørende analytikerspørgsmål. Ifølge Q&A på seneste investormøde i december forventer ledelsen at lancere nye produkter i januar 2018, og bagud ses Sonovas høreapparat med forbindelse til Iphones at udgøre den største nyskabelse på markedet.

Ledelsen forventer i 2018 at fokusere på øget organisk vækst, men den ønsker ikke at sætte ord på, hvor og hvordan det vil ske. Det blev oplyst, at der er sket udskiftning af ledelsen i USA i 2017, hvor man ventes at tage markedsandele gennem organisk vækst.

Original artikel: https://ugebrev.dk/flashnews/finans-flashnews/hoereapparat-kaempe-gaar-dansk-notering-2018/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078