23948sdkhjf

Kunstig intelligens er klar til at invadere dit hjem

En lille robot, der kan styre hjemmets teknologi, gik i sort under verdenspræsentationen i Las Vegas

Kunstig intelligens flytter for alvor ind i de private hjem i år. I hvert fald hvis det står til de store producenter af forbrugerelektronik, som i disse dage præsenterer de nyeste produkter på teknologimessen CES i Las Vegas.

- Vi vil levere intelligente løsninger til forbrugerne. Det skal være slut med manualer for at finde ud af tingene, siger IP Park, der er teknisk direktør for koreanske LG.

LG har netop præsenteret det kommende års produkter ved et pressemøde på CES. , er i Danmark mest kendt for TV-apparater.

Befippet robot gik i sort
Hos LG har man besluttet, at alle produkterne som TV, køleskab, vaskemaskiner med videre fremover skal være forbundet til internettet og have indbygget kunstig intelligens. Så kan det enkelte produkt med tiden agere på baggrund af ens vaner.

De enkelte ting kan fungere alene. Men i det helt smarte hjem er de bundet sammen og kan styres via en koordinerende enhed, som kan være en telefon, et fjernsyn eller en lille robot, som de fleste producenter også satser stort på.

I LG har man udviklet robotten Cloi, der angiveligt skulle kunne styre hjemmets elektronik på en intelligent måde. Ved præsentationen foran alverdens tech-journalister i Las Vegas blev den lille robot dog så befippet, at den gik helt i stå.

- Selv robotter kan have en dårlig dag
Således fik David Vanderwaal, LGs amerikanske marketingchef, intet svar, da han på pressemødets scene spurgte den nuttede, lille robot, om vasketøjet snart var færdigt. Det samme var resultatet, da han prøvede at spørge til aftenens menu.

Den lille robot blinkede bare med øjnene og vendte ryggen til marketingschefen.

- Selv robotter kan have en dårlig dag, sagde han med et lidt anstrengt smil til salens store morskab.

CES er med 184.000 deltagende branche- og pressefolk verdens største messe for forbrugerelektronik.

LGs pressemøde var det første fra en af de store producenter på årets messe. De kommende dage ventes resten af de store producenter at fremvise løsninger, som er meget lig dem, som LG fremviste.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08