23948sdkhjf

Terma-lyd i nye kampfly

Holland gør som USA, Belgien og Danmark, opgraderer sine kampfly med lydteknologi fra Terma

Terma er blevet tildelt en kontrakt af Hollands luftvåben (RNLAF). Det danske teknologiselskab skal nu udstyre Hollands F-16 kampfly med Terma Aircraft Audio Management System (AAMS), der omfatter 3D-ld og systemer til støjreduktion.

Kontrakten omfatter levering af 46 shipset til RNLAFs enkelt- og dobbeltsædede F-16 kamplfy.

- RNLAF har et stærkt og langvarigt partnerskab med Terma, der omfatter hovedparten af vores fly. Inden for denne ramme føler vi os sikre på, at forsvarets materieltjeneste og Terma er engagerede i at levere RNLAFs F-16ere med den nye AAMS-kapabilitet for at øge den operationelle effektivitet og sikkerhed for fly og piloter, siger Air Commandore Richard Laurijssen fra RNLAF.

Følger i sine allierede fodspor
Holland følger dermed i fodsporene på luftvåbnene i USA, Danmark og Belgien, som alle anvender Termas AAMS-løsning i sine kampfly. 

I januar i år underskrevet Terma både en 270 mio. kroners kontrakt med U.S. Air Force på 3D-audiosystemer og en aftale med Belgien på missilforsvar og lydteknologi.

Ved indgangen til 2018 var udbredelsen af 3D-lydteknologi også en af de områder, senior vice president ved Terma, Steen M. Lynenskjold, fremhævede som et vækstområde i år.

- Vi fik i december et længe ventet internationalt gennembrud med vores 3D-lydteknologi, idet to europæiske lande har afgivet ordrer på 3D-Audio og aktiv støjreduktion til deres kampfly. Det er løsninger, der svarer til den, det danske flyvevåben har i F-16. Jeg forventer, at vi her i starten af 2018 også får en tilsvarende ordre fra USA, sagde han dengang til JP Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093