23948sdkhjf

Rovsing præsenterer ny direktør

Samtidig skuffer halvårsregnskabet og der nedjusteres.

Danske Rovsing, der laver testsystemer til rumfartsindustrien, har netop offentliggjort sit regnskab for det første halvår af regnskabsåret 2017/2018.

Samtidig præsenterer selskabet sin nye administrerende direktør og nedjusterer.

Det skriver NP Investor.

Ny administrerende direktør er Hjalti Pall Thorvardarson, som sætter sig i direktørstolen allerede 1. marts. Han har dog været ansat i Rovsing-koncernen siden 2010.

Han erstatter Christian Bank, der har valgt at skifte direktørstillingen hos Rovsing ud med stillingen som direktør for Programme Preparation & Development hos EUMETSAT, The European Organisation for the Exploitation of Meteorological Satellites.

Nedjusterer
Rovsing kan sammen med den nye direktør præsentere et skuffende halvårsregnskab.

Ebitda landede på -2,9 mio. kr. mod 0,6 mio. kr. for samme periode året før. Omsætningen endte på 11,6 mio. kr. mod 19,7 mio. kr året før.

- Resultatet er skuffende. Det skyldes hovedsageligt, at vi underpræsterer, og at der var forsinkelser i færdiggørelsen af store projekter, hvilket har haft betydning for betalingerne, der er kommet færre ordrer, og vi har for høje omkostninger i forhold til vores omsætning, siger Michael Hove, der er formand i selskabet.

Det er den europæiske luftfartsindustri, der er årsag til problemerne, da Det Europæiske Rumfartsagentur, der er en væsentlig kunde, har udskudt en del indkøb.

Rovsing nedjusterer nu sine forventninger til hele året. Nu forventer man en omsætning i lejet 26-28 mio. kr. og et ebitda på -2 til -4 mio. kr.

Tidligere hed det en forventning om en omsætning på 32-36 mio. kr. og et ebitda på 0-2 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078