23948sdkhjf

Opkøb og investeringer sender Danfoss’ overskud over ny milliardgrænse

Højeste vækst i seks år hos industrigiganten på Als. Især USA og BRIK-landene trækker op

Danfoss øgede omsætningen med mere end 4 milliarder – eller 12 procent – i 2017. Sammen med forbedringer på driften trak den høje vækst koncernens driftsresultatet op på 4,7 mia. kr., hvilket var over en halv milliard bedre end året før. 

Overskuddet før skat voksede tilsvarende til 4,4 mia. kr. 

- Vi har gennem året haft ekstraordinært høj vækst, og vi leverer en stærk bundlinje. Samtidig har vi investeret massivt i vækstinitiativer og digitalisering og gennemført flere vigtige teknologiopkøb, der er med til at fastholde vores position som teknologiførende og dermed at skabe størst mulig værdi for vores kunder, siger Kim Fausing, Danfoss’ koncernchef og CEO, i en kommentar til resultaterne i 2017. 

Succes med USA og BRIK
Især Danfoss’ forretningssegment, Danfoss Power Solutions, har haft et særdeles godt 2017. Men også koncernens tre øvrige forretningssegmenter voksede hurtigere end markederne og den globale økonomi generelt. 

Fremgangen i omsætning og indtjening var bredt funderet på tværs af Danfoss’ markeder, men særligt i BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina, red.) og i USA har væksten været markant. 

Hvor væksten i Kina blandt andet er drevet af store investeringer i energi-effektivitet, der skal løse udfordringer med klimaforandringer og luftforurening, oplever Danfoss i Indien et særligt fokus på løsninger, der kan sikre friske fødevarer til en voksende befolkning. I USA, som er Danfoss’ største marked, er det især investeringer i infrastruktur, som driver den stigende omsætning. 

Store investeringer i digitalisering på vej
- Vi går ind i 2018 med et solidt momentum på tværs af vores forretningsområder. Vores produkter og løsninger er et perfekt match til de globale udviklingstendenser som elektrificering, urbanisering og øget fokus på energieffektivitet i bekæmpelsen af klimaforandringer. Når vi samtidig står i en stærk, finansiel position og er konkurrencedygtige, har vi et godt afsæt i forhold til at fortsætte vores vækstrejse og massive investeringer i fremtiden, siger Kim Fausing. 

Koncernens officielle forventninger til 2018 er, at man fastholder eller udbygge markedsandele og samtidig fastholde en profitabilitet målt som margin på niveau med 2017 efter betydelige investeringer i digitalisering.

Danfoss 
mio. kr. 2017 2016
Omsætning 43.342 39.247
Driftsresultat 4,262 4.797
Resultat før skat 3.938 4.797
Årets resultat 2.935 3.308
Samlede aktiver 40.567 41.562
Antal ansatte 25.292 26.645
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11