23948sdkhjf

Forsvarsindustrien mødes i Århus

Hundredvis af visitkort vil skifte hænder, når forsvars- og sikkerheds-industriens aktører mødes for at udveksle erfaringer og netværke på Sabro Kro.
Den 8. og 9. februar står Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark, CenSec, bag en to-dages konference, som har til formål at bringe små og mellemstore danske industrivirksomheder i kontakt med de "tunge drenge" inden for forsvars-, sikkerheds- og rumindustrien.

Blandt andet vil Boeing, Lockheed Martin, Harris, Rockwell Collings, ITT, AgustaWesland, Nasa og Forsvaret være repræsenteret på konferencen, som finder sted på Sabro Kro ved Århus og i år har fokus på produkter til sikkerheds-industrien.

Sikringsprodukter i høj kurs
- Efterspørgslen efter produkter til sikring af eksempelvis lufthavne, større virksomheder og grænseovergange er i voldsom vækst. Så hvis en mindre dansk virksomhed mener at have et produkt, der på en eller anden måde kan bruges i den sammenhæng, vil det være oplagt at deltage i konferencen, siger Anton Villadsen, der er direktør i CenSec.

- Det kan eksempelvis være produkter til censorer, overvågning eller personlig-hedsgenkendelse og -registrering, siger Anton Villadsen.

Han understreger dog, at konferencen er for alle mindre og mellemstore danske industrivirksomheder, som føler, at det kan virke komplekst at få skabt kontakt til de nationale og globale spillere inden for forsvars-, sikkerheds- og rumindustrien. Eksempelvis på grund af de særlige regler om forhåndsgodkendelse, modkøb og krav til sikkerhed.

Over barrieren
- CenSec blev etableret i 2007 med netop det formål at være behjælpelig med at løfte danske virksomheder over de barrierer, som reelt eller psykologisk står i vejen for, at man som lille eller mellemstor virksomhed kan få foden inden for hos producenterne af sikkerhedsmateriel eller hos Forsvaret selv, siger Anton Villadsen.

På konferencen vil både leverandører og aftagere af sikkerhedsmateriel holde indlæg. Blandt andre Danmarks ambassadør i NATO, Carsten Søndergaard, kontorchef i Nasa’s nanosatellitenhed, Elwood Agasid, sikkerhedschef i Trafikstyrelsen, Keld Zülow, forsvarschef, general Knud Bartels og vicepræsident i markedsafdelingen hos Terma, Jørn Henrik Levy Rasmussen.

Der vil desuden være omkring 50 udstillingsstande, hvor flere af de danske virksomheder vil præsentere deres produkter, ligesom der er mulighed for at møde op til nogle af de 15 kortere indlæg, som holdes af blandt andre ambassadører, producenter og købere af forsvars-, sikkerheds- og rummateriel.

Seneste frist for tilmelding er fredag den 28. januar. Læs mere på Censec’s hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078