23948sdkhjf

Autonomous Mobility skal stå for autonome busser i Aalborg

Eldrevne busser med LIDAR-teknologi indtager Aalborg Øst i år

Aalborg Kommune vil forsøge sig med selvkørende shuttlebusser i Aalborg Øst. Det er planen, at busserne sættes ud på Astrupstien i bydelen efter sommerferien. Til det projekt har kommunen valgt Autonomos Mobility som samarbejdspartner. Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Vi har i lang tid arbejdet på at få førerløse busser ud at køre på Astrupstien i Aalborg Øst til gavn for alle beboere og institutioner i området. Med valget af Autonomous Mobility som operatør har vi fået en kompetent og erfaren spiller med om bord i projektet, siger afdelingsleder i Aalborg Kommune, Mette Skamris Holm.

Busserne skal køre mindst i to år. I en periode bemandes busserne med en operatør.

De er eldrevne, kører autonomt på niveau fire og navigerer gennem LIDAR-teknologi og sensorer. Det bliver i forsøgsperioden gratis at bruge busserne.

Autonomous Mobility er valgt efter en tilbudsrunde.

- Selvkørende shuttlebusser vil skabe stor værdi for borgerne i Aalborg Øst, hvor man har brug for en fleksibel og bæredygtig transportform, som er tilgængelig for alle. Aalborg Øst er et enormt spændende projekt, og vi glæder os til at tilbyde beboerne en helt ny måde at bevæge sig på. I projektet får vi mulighed for at afprøve fuldt førerløs drift. Samtidig får vi en unik viden om, hvorvidt de selvkørende busser vil skabe bedre sammenhæng og øget tryghed i området, siger Jakob Münter, forretningsudvikler hos Autonomous Mobility.

Autonomous Mobility er en start-up under Semler Gruppen A/S og har kontor i Kongens Lyngby.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103