23948sdkhjf

Her giver de cobotten flere muskler

Cobot Lift er i fuld gang med at skabe en ny og stærkere løfte-robot end de hidtidige på markedet

Hos Cobot Lift i Slagelse har man en mission: De kollaborativerobotter skal være stærkere og kunne løfte mere end de gængse kilo.

- Hidtil har en robot som denne kunnet løfte max 10 kilo. Vi har videreudviklet robotten fra danske Universal Robots med en vacuumløfter, og det betyder, at den nu kan løfte helt op til 25 kilo, siger Flemming Bischoff Truelsen, indehaver af Cobot Lift, og fortsætter:

- Fremtidens robotter er ”cobots”. De hidtidige på markedet, som kan løfte op til 25 kilo har skullet stå afskærmet, men nu har vi udviklet en robot, som kan samarbejde med ansatte i produktionen eller på lageret.

Søger virksomhed
Cobot Lift udvikler cobotten i samarbejde med Robot at Work samt Mads Clausen Instituttet og Designskolen i Kolding. Nu er de på udkig efter en virksomhed, som er interesseret i at få udviklet cobotten til netop deres produktionsapparat.

- Vi vil udvikle prototyper til virksomheder, som vil få gavn af robotten til at løfte spande og kasser. Det interessante ved det her program er, at vi udvikler løsningen direkte til kunder, som får dækket en del af deres lønudgifter og tilmed i samarbejde med dygtige forskere, siger Flemming Bischoff Truelsen.

Til udviklingen af cobotterne har Flemming Truelsen og Cobot Lift fået assistance fra det nationale tilbud DigitaliseringsBoost, hvor virksomheder får op til 600.000 kroner i støtte til udvikling af en ny digital løsning, service eller koncept.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096