23948sdkhjf

Fynsk robot spin-out vil have 100 ansatte om få år

Wallmo forventer at have sin byggerobot klar til september

Byggerobotten Wallmo har været længe undervejs. Nu forventer folkene bag robotten til montering af glasfacader og vinduespartier at kunne præsentere den for markedet til september. Det skulle meget gerne ske ved robotmessen R-18, som bliver afholdt i Odense den 11.-13. september. Det skriver fyens.dk.

Forventningen til salget fejler ikke noget. Tilbage i 2016 var forventningen 60 solgte robotter, men det har fået et nøk opad.

100 solgte robotter inden året udgang lyder målet. Alene på det danske marked vil firmaet herefter sælge 500 styk, oplyser Wallmos salgs- og marketingchef Jakob Fischer til fyens.dk

Produktion af Wallmo-robotterne skal efter planen ske i Danmark, og inden for en overskuelig årrække vil firmaet vokse fra fem til 100 medarbejder inden for alt fra service over udvikling til produktion.

Finjusteringer mangler
Robotten har allerede været i brug. Blandt andet i Odense på byggeriet af nye kontorer til HK. 

- Håndværkerne kan alle se, at robotten faktisk frigiver en hel mand i processen. Og det betyder også, at de kan se, hvordan den mand så kan spares væk, eller kan bruges til at gøre processen endnu hurtigere. Tid er jo en meget vigtig faktor i byggebranchen, siger Jakob Fischer til fyens.dk.

Inden det når dertil skal robotarmens bevægelser finjusteres med input fra de forskellige test, inden den kan komme i salget.

  

Wallmo, som er et spin-out selskab fra robotudvikleren Blue Ocean Robotics, har været undervejs siden Blue Ocean Robotics og Deko i 2013 gik sammen om at udvikle en løsning til montering af glasfacader.

Tanken var, at løsnignen skulle gøre én person i stand til at montere glasvægge med en vægt på op til 90 kg. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.582