23948sdkhjf

Ægteskab mellem to nordjyske virksomheder

IoT-eksperten Xtel Wireless har i nogen tid været på udkig efter en investor med operationel og strategisk erfaring indenfor forretningsudvikling og drift. Nu er partneren fundet

Logimatic Gruppen i Aalborg køber sig ind i halvdelen af Xtel Wireless, som også har kontorer i byen. Det oplyser de to selskaber i en fælles pressemeddelelse. 

- Vi er en innovativ virksomhed, som på kort tid har skabt nogle unikke tekniske løsninger, men vi har savnet kompetencer, når det gælder strategi og forretningsførelse. Det får vi i kraft af Logimatics ejerandel af Xtel, siger Xtel Wireless’ administrerende direktør Torben Lund Clement. 

Fra konkurs til stærk investor

Xtel Wireless har eksisteret siden slutningen af 2016 i sin nuværende form.  

Firmaet blev etableret efter konkursen i forgængeren, det ti år ældre Xtel, som havde 50 ansatte.

Omkring en fjerdedel af de hidtidige aktiviteter og projekter blev i den forbindelse overtaget af det nyetablerede selskab, kunne kuratoren dengang oplyse.

Hvor Xtel Wireless kun har fokus på trådløse løsninger, havde forgængeren et bredere arbejdsområde løst defineret som underleverandør af forskning og udvikling af trådløse systemer.

Efter investeringen indtræder Troels Severinsen og Lars Francke Riisberg fra Logimatic i bestyrelsen for Xtel Wireless sammen med Torben Lund Clement.

Giver investoren teknisk ekspertise
Logimatic der har hovedsæde i Aalborg og tæt ved 100 medarbejdere, beskæftiger sig med automation, softwareudvikling og rådgivning. 

Xtel, som i sin nuværende form blev etableret i 2016, beskæftiger sig primært med tekniske løsninger inden for Internet of Things. 

- Med inkluderingen af Xtel i Logimatic Gruppen får vi tilført et innovativt element, som vi forventer os meget af og som vi er sikre på, vil kunne skabe synergi i forhold til vores andre forretningsområder, supplerer direktør for Logimatic Gruppen, Troels Severinsen, som fortsætter: 

- Dertil kommer, at det er en utroligt videnstung virksomhed med 17 af Aalborgs dygtigste software- og hardwareudviklere. Med rødder i den nordjyske mobilindustri er Xtel kendt for stor viden inden for blandt andet Bluetooth og indlejret software.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11