23948sdkhjf

Dynaudio kasserer en pæn del af højttalerkabinetterne

Stiller sig ikke tilfreds med ét godt produkt

I Skanderborg har de lavet højttalere siden 1977 og den meget dyre slags siden 1980erne. Kvaliteten i produktet fik i 2014 kinesiske Goertek til at købe firmaet i Skanderborg for 291 millioner kroner. 

Siden kinesernes entre er der investeret stor i udvikling, blandt andet et 39 millioner kroner dyrt udviklingscenter ved hovedkontoret. 

High-end højttalerne og ikke mindst indpakning, kabinetterne, er også i Skanderborg. I 2016 flyttede firmaet kabinetproduktionen til Skanderborg fra Vejle. I den forbindelse investerede Dynaudio cirka 4 millioner kroner i nyt CNC-udstyr, udsugning og lakeringsværktøj. 

- Så kunne vi lige så godt producere sofaborde
Kvaliteten af den finer, der kommer ind, er montage- og træfabrikken er produktionsleder Allan Kristiansens største udfordring. Det skriver Børsen. 

Man kasserer ganske enkelt en del af kabinetterne, når der viser sig variationer i finishen, så et sæt højttalere ikke fremstår ens. Desværre sker det først et stykke inde i processen hvor der er påført flere lag lak. 

Når prisen er 100.000 kroner eller mere skal det hele dog være i orden. Højttalernes fremtoning er derfor kun ét element. 

- Hvis det bare handlede om at levere den flottest mulige finer hjem til folk, så kunne vi lige så godt producere sofaborde, men vi fremstiller højttalere. I den sidste ende handler det om at levere den bedst mulige lyd hjem til folk. Hvis vi skal formå det, så skal vi pakke den ind på en måde, så de godt kunne tænke sig at købe produktet, siger produktchef Otto Jørgensen til Børsen. 

Samlet har Dynaudio stadig al produktion af højttalerne i Skanderborg med kabinetterne til de billigere modeller som undtagelsen. De bliver lavet på firmaets fabrik i Grobina i Letland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095