23948sdkhjf

Sonova-ledelse trækker sig

En intern undersøgelse fører nu til, at både direktøren, økonomidirektøren og bestyrelsesformanden trækker sig fra selskabet.
Både administrerende direktør Valentin Chapero, økonomidirektør Oliver Walker og bestyrelsesformand Andy Rihs er fortid i Sonova.

Det meddeler den schweiziske høreapparatvirksomhed i dag i en pressemeddelelse.

Ledelsens afgang kommer i kølvandet på en intern undersøgelse, der skulle placere ansvaret for, at virksomhedens profit warning blev udsendt for sent, samt at der ikke blev lukket for interne handler i tide.

Som en konsekvens heraf lykkes det for Andy Rihs at sælge 300.000 aktier i selskabet den 8. marts – ugen før en nedjustering med at aktiefald på 23 procent til følge.

Ifølge undersøgelsen var Andy Rihs, der er medstifter af Sonova, dog i god tro, da han gjorde dette, ligesom han siden har tilbud at købe aktierne tilbage til den oprindelige pris.

Sagen undersøges fortsat
Andy Rihs fortsætter derfor sit arbejde i bestyrelsen efter sin frivillige tilbagetræden, mens han som bestyrelsesformand afløses af Robert Spoerry, der har været eksternt bestyrelsesmedlem siden 2003.

På posten som administrerende direktør indsættes Alexander Zschokke, mens Paul Thompson er ny økonomidirektør – begge på midlertidige ansættelser.

Hele sagen undersøges nu videre af de børsmyndighederne i Schweiz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078