23948sdkhjf

Og Dira Automatiserings-prisen går til

Tre virksomheder var med i opløbet om Dira Automatiseringsprisen som blev uddelt ved åbningen af Automatik 2018, der finder sted i Brøndby Hallen de næste tre dage.

Administrerende direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, havde fået æren af at uddele prisen, som en del af den officielle åbning af Automatik 2018.

 - Det jeg hører fra juryen er, at de i år har været meget imponerede over niveauet, sagde Brian Mikkelsen.

Og det blev alsiske Linak, der løb med æren.

Aktuator-producenten var nomineret for strategisk at indtænke automation i alt med det mål at bevare produktionen i Danmark. Linak har de senere år anskaffet mange robotter, designet produkter til automatisk produktion samt indført en ny projektmodel til at reducere tiden fra idé til realisering af automations-projekter.

- Det er en inspirerende case og en meget, meget fortjent sejr, konstaterede Brian Mikkelsen, der selv havde været på besøg hos Linak og set, hvordan produktionen er automatiseret.

Det var en jury bestående af Ole Madsen, professor på Institut for Mekanik og Produktion, Aalborg Universitet, Bjørn Godske, journalist på Ingeniøren, Nigel Edmondson, direktør for MADE – Manufacturing Academy of Denmark, Peter Krogh, technical manager ved Vola og Anders Sørensen, direktør hos Intelligent Marking, der havde udvalgt vinderen. Og begrundelsen lød som følger:

- Linak har udviklet en kultur, hvor medarbejdere i mange lag stræber efter at indføre mere automation til gavn for virksomhedens produktivitet og fastholdelse af arbejdspladser. Topledelsen automatiserer strategisk produktionen af højvolumen-serier fra starten, samtidig med at virksomhedens teknikere tester nye kollaborative robotløsninger på små serier. Det vil juryen gerne se meget mere af i Danmark. 

Det var Torben Nielsen og Martin Vejling Andersen fra Linak, der modtog prisen.

- Det er en ære at stå her i dag og ikke mindst, at der er andre, der har lagt mærke til det, vi har opnået, sagde Torben Nielsen.

I alt 15 virksomheder var indstillet til prisen, og udover Linak så blev også Inwatec og Inrotech udvalgt til finalen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078